Кошење амброзије почиње 15. јула

Срна
Кошење амброзије почиње 15. јула

БАЊАЛУКА - Кошење амброзије на јавним површинама у Бањалуци почеће 15. јула, а из градског буџета за ове намјене биће издвојено 20.000 КМ, речено је Срни у градском Одјељењу за комуналне послове.

Из надлежног одјељења наводе да је планом предвиђено да кошење ове коровске биљке почне прије њеног цвјетања.

У Одјељењу за комуналне послове Срни је речено да ће акцијом бити обухваћена сва градска насеља, а косиће се у више наврата.

“Амброзија ће бити уклоњена са око 70.000 метара квадратних јавних површина”, речено је у Одјељењу за комуналне послове.

Из ресорног одјељења указују да велики проблем у борби против ове коровске биљке представљају запуштене приватне парцеле, гдје Градска управа нема надлежности да предузима мјере сузбијања, као и пољопривредне површине, поготово након жетве.

“Молимо грађане да нам се прикључе у овој акцији и да на својим парцелама униште амброзију, ако је примијете. Апелујемо и на власнике запуштених парцела да их уреде, јер се и ту јавља амброзија”, истакли су у ресорном одјељењу, које ову акцију кошења спроводе у сарадњи са Комуналном полицијом и градским Одјељењем за инспекцијске послове.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана