Košenje ambrozije počinje 15. jula

Srna
Košenje ambrozije počinje 15. jula

BANjALUKA - Košenje ambrozije na javnim površinama u Banjaluci počeće 15. jula, a iz gradskog budžeta za ove namjene biće izdvojeno 20.000 KM, rečeno je Srni u gradskom Odjeljenju za komunalne poslove.

Iz nadležnog odjeljenja navode da je planom predviđeno da košenje ove korovske biljke počne prije njenog cvjetanja.

U Odjeljenju za komunalne poslove Srni je rečeno da će akcijom biti obuhvaćena sva gradska naselja, a kosiće se u više navrata.

“Ambrozija će biti uklonjena sa oko 70.000 metara kvadratnih javnih površina”, rečeno je u Odjeljenju za komunalne poslove.

Iz resornog odjeljenja ukazuju da veliki problem u borbi protiv ove korovske biljke predstavljaju zapuštene privatne parcele, gdje Gradska uprava nema nadležnosti da preduzima mjere suzbijanja, kao i poljoprivredne površine, pogotovo nakon žetve.

“Molimo građane da nam se priključe u ovoj akciji i da na svojim parcelama unište ambroziju, ako je primijete. Apelujemo i na vlasnike zapuštenih parcela da ih urede, jer se i tu javlja ambrozija”, istakli su u resornom odjeljenju, koje ovu akciju košenja sprovode u saradnji sa Komunalnom policijom i gradskim Odjeljenjem za inspekcijske poslove.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana