Конкурс за ученике почетком септембра

С. Б.
Конкурс за ученике почетком септембра

БАЊАЛУКА - Исплаћено је свих 1.338 градских стипендија за ученике чиме је окончан овај процес за школску 2021/2022. годину, саопштили су из Одјељења за друштвене дјелатности.

Како је потврђено у овом одјељењу, ових дана уплаћене су девета и десета ученичка стипендија, а исплаћена је и осма стипендија коју град додјељује студентима. Из Одјељења за друштвене дјелатности најавили су да ће почетком идућег мјесеца бити расписан конкурс за додјелу ученичких стипендија за школску 2022/2023. годину, док ће конкурс за студенте првог циклуса на високошколским установама бити расписан у другој половини октобра.

- Ученици и студенти моћи ће да конкуришу за стипендије за успјех у школи односно на студију, стипендије према социјалном статусу и стипендије за дефицитарна занимања - рекли су из овог одјељења.

Предвиђено је да за буде издвојено 1,8 милиона КМ за стипендије, а висине стипендија биће повећане.

- Ученичка стипендија на основу успјеха у школи и према социјалном статусу износиће 100 КМ, а за дефицитарна занимања 170 КМ. Стипендија за студенте према социјалном статусу и стипендије за успјех на студију износиће 150 КМ, а за дефицитарна занимања 260 КМ - појаснили су из Одјељења за друштвене дјелатности.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана