Konkurs za učenike početkom septembra

S. B.
Konkurs za učenike početkom septembra

BANjALUKA - Isplaćeno je svih 1.338 gradskih stipendija za učenike čime je okončan ovaj proces za školsku 2021/2022. godinu, saopštili su iz Odjeljenja za društvene djelatnosti.

Kako je potvrđeno u ovom odjeljenju, ovih dana uplaćene su deveta i deseta učenička stipendija, a isplaćena je i osma stipendija koju grad dodjeljuje studentima. Iz Odjeljenja za društvene djelatnosti najavili su da će početkom idućeg mjeseca biti raspisan konkurs za dodjelu učeničkih stipendija za školsku 2022/2023. godinu, dok će konkurs za studente prvog ciklusa na visokoškolskim ustanovama biti raspisan u drugoj polovini oktobra.

- Učenici i studenti moći će da konkurišu za stipendije za uspjeh u školi odnosno na studiju, stipendije prema socijalnom statusu i stipendije za deficitarna zanimanja - rekli su iz ovog odjeljenja.

Predviđeno je da za bude izdvojeno 1,8 miliona KM za stipendije, a visine stipendija biće povećane.

- Učenička stipendija na osnovu uspjeha u školi i prema socijalnom statusu iznosiće 100 KM, a za deficitarna zanimanja 170 KM. Stipendija za studente prema socijalnom statusu i stipendije za uspjeh na studiju iznosiće 150 KM, a za deficitarna zanimanja 260 KM - pojasnili su iz Odjeljenja za društvene djelatnosti.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana