Коначну ријеч дали родитељи: Вртићи у Бањалуци иду на колективни годишњи одмор

ГС
Коначну ријеч дали родитељи: Вртићи у Бањалуци иду на колективни годишњи одмор

БАЊАЛУКА - Анкета, која је споведена међу родитељима у бањалучким вртићима који се налази у склопу Центра за предшколско васпитања и образовање Бањалука, да ли су за колективни годишњи одмор, показала је да 84 одсто родитеља за то.

Наиме, како је за “Независне новине” рекао Петар Јокановић, директор Центра, колективни годишњи одмор је планиран од 15. до 26. јула.

– Заједничка комисија, коју су чинили представнци Градске управе и Центра, утврдили су  сљедеће резултате: 84,29 одсто родитеља  је за колективни годишњи одмор, док је  14,97 одсто родитеља за љетњу шему рада,  0,72  одсто је неважећих анкетних листић – казао је Јокановић.

Наиме, вртићи до сада нису имали колективни годишњи одмор, а то ће значити да ће сви вртићи бити затворени двије седмице, док је досадашња пракса била да се спајају групе и да одређени вртићи дежурају љети.

Драшко Станивуковић, градоначелник Бањалуке, казао је раније да што се тиче колективног годишњег одмора у вртићима биће онако како родитељи одлуче у анкети.

– Ако ми имамо 2.000 родитеља, чија дјеца иду у вртиће, која се налазе у склопу Центра за предшколско васпитање и образовање и ако се они у већини изјасне, да ли су за колетивни годишњи одмор или не, тако ће и бити. Ми смо раније договорили директором да се споведе анкета међу родитељима, али да нема притиска на њих и позивим родитеље само да кажу искрено оно како њима одговара – казао је тада Станивуковић и додао да је циљ да се удовољи већини.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана