Konačnu riječ dali roditelji: Vrtići u Banjaluci idu na kolektivni godišnji odmor

GS
Konačnu riječ dali roditelji: Vrtići u Banjaluci idu na kolektivni godišnji odmor

BANjALUKA - Anketa, koja je spovedena među roditeljima u banjalučkim vrtićima koji se nalazi u sklopu Centra za predškolsko vaspitanja i obrazovanje Banjaluka, da li su za kolektivni godišnji odmor, pokazala je da 84 odsto roditelja za to.

Naime, kako je za “Nezavisne novine” rekao Petar Jokanović, direktor Centra, kolektivni godišnji odmor je planiran od 15. do 26. jula.

– Zajednička komisija, koju su činili predstavnci Gradske uprave i Centra, utvrdili su  sljedeće rezultate: 84,29 odsto roditelja  je za kolektivni godišnji odmor, dok je  14,97 odsto roditelja za ljetnju šemu rada,  0,72  odsto je nevažećih anketnih listić – kazao je Jokanović.

Naime, vrtići do sada nisu imali kolektivni godišnji odmor, a to će značiti da će svi vrtići biti zatvoreni dvije sedmice, dok je dosadašnja praksa bila da se spajaju grupe i da određeni vrtići dežuraju ljeti.

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, kazao je ranije da što se tiče kolektivnog godišnjeg odmora u vrtićima biće onako kako roditelji odluče u anketi.

– Ako mi imamo 2.000 roditelja, čija djeca idu u vrtiće, koja se nalaze u sklopu Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje i ako se oni u većini izjasne, da li su za koletivni godišnji odmor ili ne, tako će i biti. Mi smo ranije dogovorili direktorom da se spovede anketa među roditeljima, ali da nema pritiska na njih i pozivim roditelje samo da kažu iskreno ono kako njima odgovara – kazao je tada Stanivuković i dodao da je cilj da se udovolji većini.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Vjenčani
Vjenčani
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana