Комшијска слога помаже Бојанићима

Александра Тодоровић
Комшијска слога помаже Бојанићима

БАЊАЛУКА - Мјештани Бистрице организовали су се да помогну породици Ранка Бојанића која је у недјељу остала без крова над главом након што им је у пожару изгорјела кућа и столарска радионица.

У ватреној стихији изгорјели су приземље и кров, а спрат куће је прилично оштећен, али, на срећу, није било страдалих. Током пожара у радионицу је ушла Ранкова супруга Љиљана, коју је из објекта захваћеног ватром спасио комшија Милорад Јанковић.

Јанковић каже да је извукао Љиљану из пожара запаљене косе.

- Молим све да помогну породици Бојанић у несрећи која их је оставила без крова над главом - рекао је Јанковић.

Предсједник Мјесне заједнице Бистрица Жељко Ковачевић казао је за “Глас Српске” да су се мјештани одмах по гашењу пожара организовали и на различите начине притекли у помоћ Бојанићима.

- Организујемо различите видове помоћи породици, у њима учествују и правна и физичка лица, од прикупљања прилога и пакета помоћи до чишћења згаришта - казао је Ковачевић.

Додао је да су се мјештани окупили и организовали у великом броју, те да заједничким трудом и радом чисте остатке, након чега ће бити утврђено да ли је кућа за санацију или за рушење.

Нагласио је да планирају да се обрате Скупштини града за помоћ, као и компанији “м:тел” како би се отворио хуманитарни број.

Рођак Маринко Бојанић испричао је да је власник куће Ранко Бојанић све сам стекао, мукотрпно радећи читав живот.

- Све је нестало у трену, кућа и више од 50 кубика суве грађе - казао је Маринко.

У Ватрогасној бригади Бањалука рекли су да ће се прави узрок пожара знати након што се оконча истрага и заврше вјештачења. Старјешина Ватрогасне јединице Мирослав Малинић навео је да су изгорјели приземље и кров, те да је и спрат куће доста оштећен.

Додао је да је у том објекту било доста материјала који лако гори.

Комшија Милорад Јанковић позвао је све да помогну овој породици коју је задесила несрећа.

- Штета је тотална, изгорјела је кућа, радионица и пилана, уништено је све што су Љиљана и Ранко Бојанић стицали годинама - рекао је један комшија.

Отворен је рачун у НЛБ банци, тако да ће и грађани из иностранства моћи помоћи породици уплатом на број жиро-рачуна БА39560998164064567. Број рачуна за КМ валуту је 562-099-81640678-65.

Ватрогасци

Према наводима очевидаца, пожар је избио око осам часова, а ватрогасци су дошли одмах по дојави, међутим, кући није било спаса.

Ватра која је, према незваничним информацијама, избила у столарској радионици ватрогасцима је пријављена око осам часова.

- На терену су била два ватрогасна возила и осам ватрогасаца, а убрзо су као подршка стигле колега са још два возила - казали су у Ватрогасној бригади Бањалука и додали да су око 14 часова успјели да угасе пожар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана