Komšijska sloga pomaže Bojanićima

Aleksandra Todorović
Komšijska sloga pomaže Bojanićima

BANjALUKA - Mještani Bistrice organizovali su se da pomognu porodici Ranka Bojanića koja je u nedjelju ostala bez krova nad glavom nakon što im je u požaru izgorjela kuća i stolarska radionica.

U vatrenoj stihiji izgorjeli su prizemlje i krov, a sprat kuće je prilično oštećen, ali, na sreću, nije bilo stradalih. Tokom požara u radionicu je ušla Rankova supruga Ljiljana, koju je iz objekta zahvaćenog vatrom spasio komšija Milorad Janković.

Janković kaže da je izvukao Ljiljanu iz požara zapaljene kose.

- Molim sve da pomognu porodici Bojanić u nesreći koja ih je ostavila bez krova nad glavom - rekao je Janković.

Predsjednik Mjesne zajednice Bistrica Željko Kovačević kazao je za “Glas Srpske” da su se mještani odmah po gašenju požara organizovali i na različite načine pritekli u pomoć Bojanićima.

- Organizujemo različite vidove pomoći porodici, u njima učestvuju i pravna i fizička lica, od prikupljanja priloga i paketa pomoći do čišćenja zgarišta - kazao je Kovačević.

Dodao je da su se mještani okupili i organizovali u velikom broju, te da zajedničkim trudom i radom čiste ostatke, nakon čega će biti utvrđeno da li je kuća za sanaciju ili za rušenje.

Naglasio je da planiraju da se obrate Skupštini grada za pomoć, kao i kompaniji “m:tel” kako bi se otvorio humanitarni broj.

Rođak Marinko Bojanić ispričao je da je vlasnik kuće Ranko Bojanić sve sam stekao, mukotrpno radeći čitav život.

- Sve je nestalo u trenu, kuća i više od 50 kubika suve građe - kazao je Marinko.

U Vatrogasnoj brigadi Banjaluka rekli su da će se pravi uzrok požara znati nakon što se okonča istraga i završe vještačenja. Starješina Vatrogasne jedinice Miroslav Malinić naveo je da su izgorjeli prizemlje i krov, te da je i sprat kuće dosta oštećen.

Dodao je da je u tom objektu bilo dosta materijala koji lako gori.

Komšija Milorad Janković pozvao je sve da pomognu ovoj porodici koju je zadesila nesreća.

- Šteta je totalna, izgorjela je kuća, radionica i pilana, uništeno je sve što su Ljiljana i Ranko Bojanić sticali godinama - rekao je jedan komšija.

Otvoren je račun u NLB banci, tako da će i građani iz inostranstva moći pomoći porodici uplatom na broj žiro-računa BA39560998164064567. Broj računa za KM valutu je 562-099-81640678-65.

Vatrogasci

Prema navodima očevidaca, požar je izbio oko osam časova, a vatrogasci su došli odmah po dojavi, međutim, kući nije bilo spasa.

Vatra koja je, prema nezvaničnim informacijama, izbila u stolarskoj radionici vatrogascima je prijavljena oko osam časova.

- Na terenu su bila dva vatrogasna vozila i osam vatrogasaca, a ubrzo su kao podrška stigle kolega sa još dva vozila - kazali su u Vatrogasnoj brigadi Banjaluka i dodali da su oko 14 časova uspjeli da ugase požar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana