Књига "Медна каша грофице Берте" дар школским библиотекама у Бањалуци

Срна
Књига "Медна каша грофице Берте" дар школским библиотекама у Бањалуци

БАЊАЛУКА- Дјечије позориште Републике Српске поклониће по 10 примјерака књиге "Медна каша грофице Берте" Александра Диме библиотекама у 26 основних школа у Бањалуци, те Центру "Заштити ме" и Дому за незбринуту дјецу "Рада Врањешевић".

Циљ ове активности јесте да се истакне значај солидарности просвјете и културе у тешким временима за све, саопштено је из овог позоришта.

"Књига ''Медна каша грофице Берте'', у преводу Ранка Рисојевића, а која је жнасталаж након реализације представе ''Коболди'', издавачки је подухват Дјечијег позоришта у прошлој години, са намјером да овим конкретним поклоном дјеци приуштимо књигу за трајну успомену на годину која је била тешка за све - како за њих и њихове родитеље, тако и за све нас који смо одговорни за њихово безбрижно одрастање", истакли су из Позоришта.

Из Дјечијег позоришта су истакли да, пошто је позориште књига која се гледа, тако и овом књигом за читање представа "Коболди" и бајка "Медна каша грофице Берте" заједно имају за циљ да укажу на важност и истинску вриједност прожимања књижевности и театра.

У пратећем писму уз књиге из Дјечијег позоришта су поручили да је "Медна каша грофице Берте" топла и несвакидашња прича са снажном поруком која ће остати урезана у памћењу најмлађих, те унијети дашак чаролије у ове, за све грађане помало тмурне и неизвјесне дане.

Објављивање књиге помогла је Влада Републике Српске, а промоција и посебна ријеч о овој невјероватној Диминој бајци биће организована накнадно.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана