Knjiga "Medna kaša grofice Berte" dar školskim bibliotekama u Banjaluci

Srna
Knjiga "Medna kaša grofice Berte" dar školskim bibliotekama u Banjaluci

BANjALUKA- Dječije pozorište Republike Srpske pokloniće po 10 primjeraka knjige "Medna kaša grofice Berte" Aleksandra Dime bibliotekama u 26 osnovnih škola u Banjaluci, te Centru "Zaštiti me" i Domu za nezbrinutu djecu "Rada Vranješević".

Cilj ove aktivnosti jeste da se istakne značaj solidarnosti prosvjete i kulture u teškim vremenima za sve, saopšteno je iz ovog pozorišta.

"Knjiga ''Medna kaša grofice Berte'', u prevodu Ranka Risojevića, a koja je žnastalaž nakon realizacije predstave ''Koboldi'', izdavački je poduhvat Dječijeg pozorišta u prošloj godini, sa namjerom da ovim konkretnim poklonom djeci priuštimo knjigu za trajnu uspomenu na godinu koja je bila teška za sve - kako za njih i njihove roditelje, tako i za sve nas koji smo odgovorni za njihovo bezbrižno odrastanje", istakli su iz Pozorišta.

Iz Dječijeg pozorišta su istakli da, pošto je pozorište knjiga koja se gleda, tako i ovom knjigom za čitanje predstava "Koboldi" i bajka "Medna kaša grofice Berte" zajedno imaju za cilj da ukažu na važnost i istinsku vrijednost prožimanja književnosti i teatra.

U pratećem pismu uz knjige iz Dječijeg pozorišta su poručili da je "Medna kaša grofice Berte" topla i nesvakidašnja priča sa snažnom porukom koja će ostati urezana u pamćenju najmlađih, te unijeti dašak čarolije u ove, za sve građane pomalo tmurne i neizvjesne dane.

Objavljivanje knjige pomogla je Vlada Republike Srpske, a promocija i posebna riječ o ovoj nevjerovatnoj Diminoj bajci biće organizovana naknadno.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana