Клизиште у Горњој Пискавици на метар од куће

Милош Васиљевић
Клизиште у Горњој Пискавици на метар од куће

Бањалука - које се појавило прије седам дана у Горњој Пискавици шири се великом брзином, а одрон је дошао на мање од метра од куће, због чега је пред брачним паром Ожеговић синоћ била бесана ноћ проведена у помоћном објекту.

Радован и Славица Ожеговић кажу да нису смјели ока склопити због опасности од клизишта. Радован, који је радни вијек провео у Словенији и вратио се да пензионерске дане проведе у родном крају, засеоку Јоргићи, у новосаграђеној кући, кроз сузе каже да страхује да ће остати без дома.

Објашњава детаље како се клизиште проширило али ипак не губи наду да ће се мекано земљиште смирити те да ће са својом породицом наставити да живи у сеоском миру.

- Синоћ нисмо могли спавати, ни ја ни жена. Није пријатно ни гледати, а камоли бити у кући. Мора ургентно нешто бити ријешено, цијели живот смо радили да бисмо имали нормалне услове за живот. Заиста је тешко по старе дане страховати за кров над главом. Надам се да нам клизиште неће уништити срећу - рекао је узнемирени Радован.

На лицу мјеста јуче је била надлежна инспекција, која им је поручила да предузимају даље кораке ка спасавању огњишта Ожеговића. Глава куће је казао да данас и сутра мора нешто бити предузето да не би дошло до катастрофе.

- По причи стручњака који су нас посјетили ту би стубови морали бити употријебљени да се вертикала не би више урушавала. То је хитно. Вјерујем у надлежне институције, да ће што је могуће раније дјеловати, на чему бих им био неизмјерно захвалан. Не смијемо спавати док нешто не буде ријешено - казао је Радован.

Први који су прискочили у помоћ породици Ожеговић су представници Савјета мјесне заједнице Горња Пискавица, који су упознали надлежне институције са алармантним стањем поред породичне куће Ожеговића, али и сеоског пута, који је у непосредној близини.

Предсједник Савјета МЗ Горан Кнежевић упозорио је на овај проблем у засеоку Јоргићи.

- Клизиште је пришло на мање од метар до породичне куће, а ми смо ту да онолико колико је у нашој моћи помогнемо, те да обавијестимо све надлежне да у најкраћем могућем року ово ставе под "ургентно" те нађу механизам и ријеше проблем - рекао је Кнежевић.

Он је додао да се клизиште шири, те нема мјеста за било какво одгађање, јер је за подизање породичног дома брачни пар Ожеговић радио читав живот.

- Морамо се сви укључити да ријешимо овај проблем, а вјерујемо и у ужурбаност надлежних, те да ће сви безрезервно помоћи и спријечити катастофу у виду клизишта - истакао је Кнежевић.

Подршка надлежних

У Савјету МЗ Горња Пискавица кажу да је јуче на терен изашао грађевински инспектор, а данас очекују и представнике Службе цивилне заштите.

- Очекујемо да све службе обаве свој дио посла те да на тај начин покушамо заједничким снагама да спасимо кућу Ожеговића - казао је Горан Кнежевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана