Касне одборничке накнаде за септембар

Тамара Бубњевић
Касне одборничке накнаде за септембар

БАЊАЛУА - Одборници у Скупштини града још нису добили новчану накнаду за септембар, која им неће бити исплаћена док не почну ефикасно обављати свој посао, казао је за “Глас Српске” градоначелник Драшко Станивуковић.

Станивуковић је истакао да он као први послодавац има право да у сарадњи са Одјељењем за финансије одреди које ће исплате бити приоритетне, а које не.

- Сједница нема три, скоро четири мјесеца. Сматрам да људе који не раде свој посао не треба плаћати - изјавио је Станивуковић.

Додао је да му је жао што нема могућност да направи разлику међу одборницима, те да исплати оне који су уредно долазили на све заказане сједнице.

- Жао ми је што накнаду неће добити одборници који нису бојкотовали скупштинска засједања. Дио одборника жели да ради и појављује се редовно у скупштинским клупама. Међу њима има и оних који живе од одборничке накнаде - казао је Станивуковић.

Истакао је да је дио одборника сада у проблему због оних које, како је рекао, није брига за функционисање града.

- Вјерујем да заједно можемо утицати једни на друге, да натјерамо да се почне са радом, јер зависимо једни од других - поручио је Станивуковић.

Додао је да постоји приједлог да се плате функционера умање за 20 одсто.

Предсједник Скупштине града Младен Илић потврдио је за “Глас Српске” да одборници нису још добили одборничке накнаде.

- Остали запослени у Градској управи су добили своје плате. Одборник не добија накнаду по принципу дневнице, да би недоласком могао да је изгуби. То је накнада за цијели мјесец - рекао је Илић, додавши да су функционерима плате исплаћене без обзира на раније најаве градоначелника.

И одборник Покрета “Бањалука зове” Саша Лазић Медо потврдио је да још није добио одборничку накнаду за септембар.

- Надам се да ће накнаде ускоро бити исплаћене - казао је Лазић.

Шеф Клуба одборника СНСД-а Драгослав Топић рекао је да градоначелник нема овлашћења да не исплати накнаде одборницима.

- У овом случају имамо могућност и да тужимо градоначелника - казао је Топић.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана