Камерама против дивљих депонија

Срна
Камерама против дивљих депонија

БАЊАЛУКА - Због учестале појаве дивљих депонија, на раскрсници улица Николе Бокана и Зеленгорске у бањалучком насељу Паприковац наредних дана биће постављене надзорне камере.

"У неколико наврата на овој локацији у насељу Паприковац несавјесни појединци формирали су дивље депоније које смо били приморани да уклањамо. Како бисмо покушали да спријечимо ту негативну појаву и ружну слику у том дијелу града, поставићемо надзорне камере на овој локацији", појаснили су из ресорног одјељења. 

У овом одјељењу наглашавају да им није циљ кажњавање него да суграђанима укажу на то да отпад не бацају тамо гдје му није мјесто. 

Камере се константно премјештају на нове локације како би покрили што веће подручје с циљем сузбијања масовне појаве да се крупни отпад одлаже на непредвиђеним мјестима, најчешће поред контејнера. 

Из Градске управе позвали су грађане који желе да се ријеше старог намјештаја, бијеле технике или неког другог крупног отпада, да за одлагање користе услуге комуналног предузећа "Чистоћа" које од недавно има нови, повољнији цјеновник за ову врсту услуга.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана