Kamerama protiv divljih deponija

Srna
Kamerama protiv divljih deponija

BANjALUKA - Zbog učestale pojave divljih deponija, na raskrsnici ulica Nikole Bokana i Zelengorske u banjalučkom naselju Paprikovac narednih dana biće postavljene nadzorne kamere.

"U nekoliko navrata na ovoj lokaciji u naselju Paprikovac nesavjesni pojedinci formirali su divlje deponije koje smo bili primorani da uklanjamo. Kako bismo pokušali da spriječimo tu negativnu pojavu i ružnu sliku u tom dijelu grada, postavićemo nadzorne kamere na ovoj lokaciji", pojasnili su iz resornog odjeljenja. 

U ovom odjeljenju naglašavaju da im nije cilj kažnjavanje nego da sugrađanima ukažu na to da otpad ne bacaju tamo gdje mu nije mjesto. 

Kamere se konstantno premještaju na nove lokacije kako bi pokrili što veće područje s ciljem suzbijanja masovne pojave da se krupni otpad odlaže na nepredviđenim mjestima, najčešće pored kontejnera. 

Iz Gradske uprave pozvali su građane koji žele da se riješe starog namještaja, bijele tehnike ili nekog drugog krupnog otpada, da za odlaganje koriste usluge komunalnog preduzeća "Čistoća" koje od nedavno ima novi, povoljniji cjenovnik za ovu vrstu usluga.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana