Једно дијете данас у вртићу "Марија Мажар"

Срна
Једно дијете данас у вртићу "Марија Мажар"

БАЊАЛУКА - Једно дијете данас је доведено у вртић "Марија Мажар", у којем је бањалучки Центар за предшколско васпитање и образовање организовао рад због смјештаја дјеце за чије чување не постоји друга алтернатива, изјавила је Срни директор Центра Јелена Куртиновић.

"Данас у вртићу имамо једно дијете", рекла је Куртиновићева и додала да у неким породицама, на примјер, отац ради сваке друге седмице, а мајка сваки други дан, па ће дијете доћи сваке друге седмице на два до три дана.

Она је навела да ће вртић "Марија Мажар" радити док евентуално не буде донесена нека друга мјера. Куртиновићева је подсјетила да је градски Штаб за ванредне ситуације јуче потврдио одлуку Управног одбора Центра за предшколско васпитање и образовање да се за боравак дјеце у овом систему вртића за април неће плаћати, док ће рачун за март бити умањен 50 одсто.

"Сваком родитељу ће бити објашњено, јер се уплате врше од 10. до 20. у мјесецу и родитељи су већ уплатили за март", појаснила је она.

Од 18. марта пријем дјеце у Бањалуци организован је само у вртићу "Марија Мажар", умјесто у укупно четири вртића, јер је у њих дан раније дошло само троје дјеце.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана