Jedno dijete danas u vrtiću "Marija Mažar"

Srna
Jedno dijete danas u vrtiću "Marija Mažar"

BANjALUKA - Jedno dijete danas je dovedeno u vrtić "Marija Mažar", u kojem je banjalučki Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje organizovao rad zbog smještaja djece za čije čuvanje ne postoji druga alternativa, izjavila je Srni direktor Centra Jelena Kurtinović.

"Danas u vrtiću imamo jedno dijete", rekla je Kurtinovićeva i dodala da u nekim porodicama, na primjer, otac radi svake druge sedmice, a majka svaki drugi dan, pa će dijete doći svake druge sedmice na dva do tri dana.

Ona je navela da će vrtić "Marija Mažar" raditi dok eventualno ne bude donesena neka druga mjera. Kurtinovićeva je podsjetila da je gradski Štab za vanredne situacije juče potvrdio odluku Upravnog odbora Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje da se za boravak djece u ovom sistemu vrtića za april neće plaćati, dok će račun za mart biti umanjen 50 odsto.

"Svakom roditelju će biti objašnjeno, jer se uplate vrše od 10. do 20. u mjesecu i roditelji su već uplatili za mart", pojasnila je ona.

Od 18. marta prijem djece u Banjaluci organizovan je samo u vrtiću "Marija Mažar", umjesto u ukupno četiri vrtića, jer je u njih dan ranije došlo samo troje djece.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana