Једини пет таксиста у граду има пуне руке посла: Кућне љубимце вози код фризера и ветеринара

Јелена Стојишић
Једини пет таксиста у граду има пуне руке посла: Кућне љубимце вози код фризера и ветеринара

БАЊАЛУКА - Власници кућних љубимаца, који немају аутомобил, често се сусрећу са проблемом превоза, јер је животињама забрањен улаз у аутобус, а већина таксиста одбија да вози крзнене путнике.

Када пас или мачка мора хитно посјетити ветеринара, ту је Бањалучанин Немања Родић, који једини у граду нуди услугу такси превоза животиња, пет такси под називом “Шапа”.

- Власници животиња ме најчешће зову када њихови љубимци морају ветеринару, било да се ради о хитној интервенцији или редовном прегледу. Честа дестинација је и салон за шишање и уређивање љубимаца, а дешавало се и да пса возим на продају од једног до другог власника - испричао је Родић за “Глас Српске”.

Додао је да га суграђани зову и када на улици уоче повријеђену животињу којој је потребна ветеринарска помоћ. Дешава се да га зову и када одлуче да да удоме пса или мачку луталицу.

- Већ три године превозим кућне љубимце, претежно псе и маце. Одлучио сам се на овај посао из љубави према животињама, коју гајим још од малих ногу. По занимању сам ветеринарски техничар, а прије овог посла сам радио у једној фирми као таксиста па сам спојио угодно са корисним - истакао је Родић.

Додао је да у његовом ауту има мјеста за мале, али и велике псе те да цијене услуга зависе од удаљености појединих зона у граду.

- Углавном се цијене крећу од шест, седам до 15 или 20 КМ. Дешавало се да ме власник позове да возим његовог љубимца ван града или у другу државу. Тада се договарамо о цијени у зависности од удаљености одредишта. Најдаље сам возио у Њемачку, у Минхен, а уобичајено возим у Београд, Загреб и Љубљану - појаснио је Родић.

Бањалучанка Слађана Т. испричала је да је раније имала неугодно искуство са таксистом, јер је требало да пса одведе ветеринару на хитну интервенцију.

- Таксиста је то одбио, јер је мој пас био крвав усљед повреде. Тада сам се разочарала и ово лоше искуство подијелила сам са пријатељима на друштвеним мрежама. Из њихових одговора сам сазнала да у нашем граду постоји неко ко пружа услуге превоза за животиње. Од тад брзо и сигурно идемо код ветеринара - нагласила је Слађана.

Пансион

Осим пет таксија Немања Родић је покренуо и пансион за кућне љубимце, који се налази у Куљанима.

- Ради се о објекту затвореног типа, гдје су пси смјештени у засебним боксовима. Свакодневно их пустимо да се играју и трче. Тренутни капацитет је шест мјеста, али планирамо да га проширимо за још два. Највећа потражња за смјештајем у пансиону је у љетном периоду, када суграђани иду на годишњи одмор - казао је Родић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана