Јавни вртићи остају дупло јефтинији од приватних

ГС
Јавни вртићи остају дупло јефтинији од приватних

Родитељи малишана који иду у јавне вртиће у Бањалуци могу да одахну јер, како је поручено из градске администрације, поскупљења неће бити.

Градски менаџер Бојан Кресојевић изјавио је данас да родитељи дјеце која бораве у јавним предшколским установама не треба да брину jјер је "градској администрацији неприхватљиво повећање цијене коју плаћају за услугу боравка и она ће остати 165 КМ".

Подсјећамо, поменута цифра је тренутно више него дупло јефтинија од цијена које се крећу у приватним вртићима а које су у просјеку 350 марака и више.

Кресојевић је додао да је скупштинска већина јуче одбила да се на дневном реду наће тачка која се тиче повећања субвенција за боравак у приватним предшколским установама.

– Нажалост, скупштинска већина је јуче одбила повећање субвенција за боравак у приватним предшколским установа у износу од 1.300.000 КМ. Остајемо одлучни да направимо још један корак ка циљу изједначавање цијене коју родитељи плаћају у приватним и јавним предшколским установама – истакао је Кресојевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана