Javni vrtići ostaju duplo jeftiniji od privatnih

GS
Javni vrtići ostaju duplo jeftiniji od privatnih

Roditelji mališana koji idu u javne vrtiće u Banjaluci mogu da odahnu jer, kako je poručeno iz gradske administracije, poskupljenja neće biti.

Gradski menadžer Bojan Kresojević izjavio je danas da roditelji djece koja borave u javnim predškolskim ustanovama ne treba da brinu jjer je "gradskoj administraciji neprihvatljivo povećanje cijene koju plaćaju za uslugu boravka i ona će ostati 165 KM".

Podsjećamo, pomenuta cifra je trenutno više nego duplo jeftinija od cijena koje se kreću u privatnim vrtićima a koje su u prosjeku 350 maraka i više.

Kresojević je dodao da je skupštinska većina juče odbila da se na dnevnom redu naće tačka koja se tiče povećanja subvencija za boravak u privatnim predškolskim ustanovama.

– Nažalost, skupštinska većina je juče odbila povećanje subvencija za boravak u privatnim predškolskim ustanova u iznosu od 1.300.000 KM. Ostajemo odlučni da napravimo još jedan korak ka cilju izjednačavanje cijene koju roditelji plaćaju u privatnim i javnim predškolskim ustanovama – istakao je Kresojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana