Јануар напунио бањалучке теретане

Јана Кезић
Јануар напунио бањалучке теретане

БАЊАЛУКА - Након празника, који традиционално доносе богату трпезу и неколико килограма вишка, многи Бањалучани враћају се тренингу, а у бројним теретанама и фитнес-центрима истичу да су им капацитети попуњени чак 90 одсто.

У фитнес-студију “Фит соба” казали су за “Глас Српске” да је ово период када су сале најпуније и да тако обично бива до љета.

- Гужве су веће него за вријеме празника па се и број термина и расположивост простора за вјежбање мора прилагођавати, односно повећавати - рекли су у “Фит соби”.

Како су навели интересовање за тренинге у посљедњих неколико година веће је него прије.

- Наши корисници су све више свјесни колика је важност физичке активности за здравље и нормално функционисање човјека. И они који се никада нису бавили никаквом врстом тренинга све више су присутни у сали и заинтересовани да почну и пробају - рекли су у овом фитнес-студију.

Додали су да је на тренинзима више дама, али да су и мушкарци све више свјесни важности тренинга.

- Велика већина се на тренинге одлучује јер жели да се ријеши бола у леђима, због сједења на послу, али има и оних који тренирају да би довели изглед до савршенства - рекли су у “Фит соби”.

И у “Олимпија фитнес центру” (Olympia Fitness Centar) истичу да су посљедњих дана велике гужве.

- Капацитети су попуњени 90 одсто, а на тренинге се мало више одлучују мушкарци.

Додали су да ће чланарина у наредном периоду вјероватно поскупјети, због виших цијена комуналних услуга.

- Осим због здравља тренирање је на неки начин постао и тренд, јер много више људи вјежба него прије пет или десет година - казали су у “Олимпија фитнес центру”.

У фитнес-центру “Фор лајф” (4Life) кажу да се од половине јануара повећао број посјетилаца у њиховим салама.

- Разлози за тренинг су углавном боље здравље и изглед - рекли су у овом фитнес-центру. Додали су да су цијене чланарина исте као и до сада те да не знају да ли ће расти.

У фитнес-центру “Универзум” су истакли за “Глас Српске” да им нови чланови стижу најчешће почетком године.

- Након празника многи одлучују да се позабаве здрављем, али и изгледом - кажу у “Универзуму”. Појаснили су да је брига о здрављу и изгледу потреба савременог човјека.

- Данашњи начин живота је више “сједећи”, нема много кретања па је спорт постао потреба - рекли су у овом фитнес-центру.

Мотивација

Ивана Винчић каже да јој је повратак у теретану након новогодишњих и божићних празника био тежак, али да мотивација и воља све то превазиђу.

- Наш животни темпо је убрзан, а физичка активност је кључни фактор здравог живота. Тако је тренинг савршен начин да се ријешимо свакодневног стреса и уједно побољшамо наше здравље. Тренинзи послије празника доносе посебно задовољство, јер показују дисциплинованост, одлучност и бригу о здрављу - рекла је Винчићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана