Januar napunio banjalučke teretane

Jana Kezić
Januar napunio banjalučke teretane

BANjALUKA - Nakon praznika, koji tradicionalno donose bogatu trpezu i nekoliko kilograma viška, mnogi Banjalučani vraćaju se treningu, a u brojnim teretanama i fitnes-centrima ističu da su im kapaciteti popunjeni čak 90 odsto.

U fitnes-studiju “Fit soba” kazali su za “Glas Srpske” da je ovo period kada su sale najpunije i da tako obično biva do ljeta.

- Gužve su veće nego za vrijeme praznika pa se i broj termina i raspoloživost prostora za vježbanje mora prilagođavati, odnosno povećavati - rekli su u “Fit sobi”.

Kako su naveli interesovanje za treninge u posljednjih nekoliko godina veće je nego prije.

- Naši korisnici su sve više svjesni kolika je važnost fizičke aktivnosti za zdravlje i normalno funkcionisanje čovjeka. I oni koji se nikada nisu bavili nikakvom vrstom treninga sve više su prisutni u sali i zainteresovani da počnu i probaju - rekli su u ovom fitnes-studiju.

Dodali su da je na treninzima više dama, ali da su i muškarci sve više svjesni važnosti treninga.

- Velika većina se na treninge odlučuje jer želi da se riješi bola u leđima, zbog sjedenja na poslu, ali ima i onih koji treniraju da bi doveli izgled do savršenstva - rekli su u “Fit sobi”.

I u “Olimpija fitnes centru” (Olympia Fitness Centar) ističu da su posljednjih dana velike gužve.

- Kapaciteti su popunjeni 90 odsto, a na treninge se malo više odlučuju muškarci.

Dodali su da će članarina u narednom periodu vjerovatno poskupjeti, zbog viših cijena komunalnih usluga.

- Osim zbog zdravlja treniranje je na neki način postao i trend, jer mnogo više ljudi vježba nego prije pet ili deset godina - kazali su u “Olimpija fitnes centru”.

U fitnes-centru “For lajf” (4Life) kažu da se od polovine januara povećao broj posjetilaca u njihovim salama.

- Razlozi za trening su uglavnom bolje zdravlje i izgled - rekli su u ovom fitnes-centru. Dodali su da su cijene članarina iste kao i do sada te da ne znaju da li će rasti.

U fitnes-centru “Univerzum” su istakli za “Glas Srpske” da im novi članovi stižu najčešće početkom godine.

- Nakon praznika mnogi odlučuju da se pozabave zdravljem, ali i izgledom - kažu u “Univerzumu”. Pojasnili su da je briga o zdravlju i izgledu potreba savremenog čovjeka.

- Današnji način života je više “sjedeći”, nema mnogo kretanja pa je sport postao potreba - rekli su u ovom fitnes-centru.

Motivacija

Ivana Vinčić kaže da joj je povratak u teretanu nakon novogodišnjih i božićnih praznika bio težak, ali da motivacija i volja sve to prevaziđu.

- Naš životni tempo je ubrzan, a fizička aktivnost je ključni faktor zdravog života. Tako je trening savršen način da se riješimo svakodnevnog stresa i ujedno poboljšamo naše zdravlje. Treninzi poslije praznika donose posebno zadovoljstvo, jer pokazuju disciplinovanost, odlučnost i brigu o zdravlju - rekla je Vinčićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana