Јаћимовић: На 80.000 регистрованих аутомобила само 4.860 паркинг мјеста

ГС
Јаћимовић: На 80.000 регистрованих аутомобила само 4.860 паркинг мјеста

БАЊАЛУКА - Мали број паркинг мјеста велики је проблем Бањалуке, јер на 80.000 регистрованих аутомобила има само 4.860 паркинг мјеста, истакао је Миленко Јаћимовић, из Удружења за унапређење саобраћаја, гостујући у Јутарњем програму РТРС-а.

- На годишњем нивоу Бањалука има 1.500. до 2.000 нових регистрованих возила, а укупнпо око 80.000 возила, плус они који долазе из других општина на посао, те они који пролазе кроз Бањалуку користећи је као транзит, највише преко западног транзита, и онда можете замислите која је то количина возила на дневном нивоу - наглашава Јаћимовић.

Нагласио је да нова администрација града Бањалуке не посвећује довољно пажње том проблему.

- Нова администрација има застој, нема нових кружних раскрсница, треба спојити Источни и западни транзит. У Бањалуци имате 4.860 паркинг мјеста, а чак 10 пута веће кажњавање је због паркинг прекршаја у новој администрацији, и грађани су јако незадовољни, јер Бањалука има 20 пута мање паркинга, него аутомобила - додао је Јаћимовић.

Истакао је да шпице нису само у јутарњим и поподневним часовима, и да оне трају константно.

- Ти шпицеви трају пуних 12 часова, од седам ујутру до 17.30 часова. Исто тако, пјешаци морају пазити, не смију загазити на пјешачки прелаз са слушалицама, јер то се сада кажњава, а апелујемо на становнике да користе пасареле, јер јако мали број  их користи, а они су најбезбједније у овим гужвама - поручио је Јаћимовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана