Jaćimović: Na 80.000 registrovanih automobila samo 4.860 parking mjesta

GS
Jaćimović: Na 80.000 registrovanih automobila samo 4.860 parking mjesta

BANjALUKA - Mali broj parking mjesta veliki je problem Banjaluke, jer na 80.000 registrovanih automobila ima samo 4.860 parking mjesta, istakao je Milenko Jaćimović, iz Udruženja za unapređenje saobraćaja, gostujući u Jutarnjem programu RTRS-a.

- Na godišnjem nivou Banjaluka ima 1.500. do 2.000 novih registrovanih vozila, a ukupnpo oko 80.000 vozila, plus oni koji dolaze iz drugih opština na posao, te oni koji prolaze kroz Banjaluku koristeći je kao tranzit, najviše preko zapadnog tranzita, i onda možete zamislite koja je to količina vozila na dnevnom nivou - naglašava Jaćimović.

Naglasio je da nova administracija grada Banjaluke ne posvećuje dovoljno pažnje tom problemu.

- Nova administracija ima zastoj, nema novih kružnih raskrsnica, treba spojiti Istočni i zapadni tranzit. U Banjaluci imate 4.860 parking mjesta, a čak 10 puta veće kažnjavanje je zbog parking prekršaja u novoj administraciji, i građani su jako nezadovoljni, jer Banjaluka ima 20 puta manje parkinga, nego automobila - dodao je Jaćimović.

Istakao je da špice nisu samo u jutarnjim i popodnevnim časovima, i da one traju konstantno.

- Ti špicevi traju punih 12 časova, od sedam ujutru do 17.30 časova. Isto tako, pješaci moraju paziti, ne smiju zagaziti na pješački prelaz sa slušalicama, jer to se sada kažnjava, a apelujemo na stanovnike da koriste pasarele, jer jako mali broj  ih koristi, a oni su najbezbjednije u ovim gužvama - poručio je Jaćimović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana