Измијењен програм “Школе археологије - Кастел 2020”: Због короне учествују само студенти из Бањалуке

Н. Р.
Измијењен програм “Школе археологије - Кастел 2020”: Због короне учествују само студенти из Бањалуке

БАЊАЛУКА - На Кастелу је почела “Школа археологије - Кастел 2020”, а у плану је наставак радова на локацији Двориште два.

Пројекат организује Друштво археолога Републике Српске у сарадњи са Музејом Републике Српске, Филозофским факултетом Универзитета у Бањалуци и Филозофским факултетом Универзитета Источно Сарајево, а уз сагласност Завода за заштиту културно-историјског и природног насљеђа Српске. У склопу пројекта била су предвиђена и предавања из области археологије у Музеју Републике Српске.

- Због погоршане здравствено-епидемиолошке ситуације програм пројекта је измијењен, тако да ће у пројекту учествовати само студенти који се тренутно налазе у Бањалуци. Активности ће бити спроведене само на отвореном, док се планирана стручна јавна предавања предавача из Србије, Словеније и БиХ одгађају. Теренска настава за студенте Одсјека за историју и археологију Универзитета Источно Сарајево-Пале, као и јавна предавања пролонгирана су за прољеће идуће године, такође на Кастелу. Пројекат је суфинансиран од стране Министарства просвјете и културе Републике Српске и града.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана