Izmijenjen program “Škole arheologije - Kastel 2020”: Zbog korone učestvuju samo studenti iz Banjaluke

N. R.
Izmijenjen program “Škole arheologije - Kastel 2020”: Zbog korone učestvuju samo studenti iz Banjaluke

BANjALUKA - Na Kastelu je počela “Škola arheologije - Kastel 2020”, a u planu je nastavak radova na lokaciji Dvorište dva.

Projekat organizuje Društvo arheologa Republike Srpske u saradnji sa Muzejom Republike Srpske, Filozofskim fakultetom Univerziteta u Banjaluci i Filozofskim fakultetom Univerziteta Istočno Sarajevo, a uz saglasnost Zavoda za zaštitu kulturno-istorijskog i prirodnog nasljeđa Srpske. U sklopu projekta bila su predviđena i predavanja iz oblasti arheologije u Muzeju Republike Srpske.

- Zbog pogoršane zdravstveno-epidemiološke situacije program projekta je izmijenjen, tako da će u projektu učestvovati samo studenti koji se trenutno nalaze u Banjaluci. Aktivnosti će biti sprovedene samo na otvorenom, dok se planirana stručna javna predavanja predavača iz Srbije, Slovenije i BiH odgađaju. Terenska nastava za studente Odsjeka za istoriju i arheologiju Univerziteta Istočno Sarajevo-Pale, kao i javna predavanja prolongirana su za proljeće iduće godine, takođe na Kastelu. Projekat je sufinansiran od strane Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske i grada.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana