Изградња искључења са магистрале у Залужанима у завршној фази

А. С.
Изградња искључења са магистрале у Залужанима у завршној фази

БАЊАЛУКА - Изградња новог излаза са магистралног пута у Залужанима ушла је у завршну фазу, а очекује се да ће ових дана бити завршени радови на изградњи овог споја.

Радници „Нискоградње“инсталирају заштитну ограду уз нови спој Залужана и „магистрале“, након чега се очекује брзо пуштање у саобраћај.

-Постављен је завршни слој асфалта, као и сва потребна саобраћајна сигнализација а данас се ради на монтажи заштитне ограде како би саобраћајница могла бити пуштена у функцију – истичу у предузећу „Нискоградња“ које је задужено за градњу ове улице.

Ради се о зајадничком пројекту Града Бањалука и "Путева Републике Српске", с циљем да се растерети саобраћај на старој „градишкој“ цести, односно да сви који путују до Залужана користе првенствено магистралу. Град је израдио техничку документацију, а предузеће „Путеви РС“ је финансирало изградњу новог искључења за Залужане. У Савјету Мјесне заједнице Залужани истичу да од изградње нове „спојнице“ са магистралом очекују повећање безбједности за све учеснике у саобраћају. -Овај нови спој ће значити пуно не само за нас мјештане Залужана, Куљана као и Трна, него и за све оне који требају неким послом доћи у наша насеља, а самим тим ће бити смањен број возила и гужве на главној цести – истиче члан Савјета МЗ Радивоје Шушњар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана