Izgradnja isključenja sa magistrale u Zalužanima u završnoj fazi

A. S.
Izgradnja isključenja sa magistrale u Zalužanima u završnoj fazi

BANjALUKA - Izgradnja novog izlaza sa magistralnog puta u Zalužanima ušla je u završnu fazu, a očekuje se da će ovih dana biti završeni radovi na izgradnji ovog spoja.

Radnici „Niskogradnje“instaliraju zaštitnu ogradu uz novi spoj Zalužana i „magistrale“, nakon čega se očekuje brzo puštanje u saobraćaj.

-Postavljen je završni sloj asfalta, kao i sva potrebna saobraćajna signalizacija a danas se radi na montaži zaštitne ograde kako bi saobraćajnica mogla biti puštena u funkciju – ističu u preduzeću „Niskogradnja“ koje je zaduženo za gradnju ove ulice.

Radi se o zajadničkom projektu Grada Banjaluka i "Puteva Republike Srpske", s ciljem da se rastereti saobraćaj na staroj „gradiškoj“ cesti, odnosno da svi koji putuju do Zalužana koriste prvenstveno magistralu. Grad je izradio tehničku dokumentaciju, a preduzeće „Putevi RS“ je finansiralo izgradnju novog isključenja za Zalužane. U Savjetu Mjesne zajednice Zalužani ističu da od izgradnje nove „spojnice“ sa magistralom očekuju povećanje bezbjednosti za sve učesnike u saobraćaju. -Ovaj novi spoj će značiti puno ne samo za nas mještane Zalužana, Kuljana kao i Trna, nego i za sve one koji trebaju nekim poslom doći u naša naselja, a samim tim će biti smanjen broj vozila i gužve na glavnoj cesti – ističe član Savjeta MZ Radivoje Šušnjar.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana