Истанбул и Будимпешта најчешћи избор дама

Јована Ивановић
Истанбул и Будимпешта најчешћи избор дама

БАЊАЛУКА - Епидемиолошка ситуација већ двије године диктира могућност путовања, а како кажу у туристичким агенцијама, таква је ситуација и пред овогодишњи Дан жена. Како су навели, већина дама одлучује се или за пут у земље које не траже потврде о вакцинацији или су потпуно одустале од осмомартовских аранжмана.

Из Туристичке агенције “Травел фор фан” кажу за “Глас Српске” да су најактуелнија путовања за 8. март у Будимпешту и Истанбул.

- Имамо доста упита, суграђани долазе у агенцију и интересују се за ове дестинације. Даме које Осми март желе провести у Истанбулу потребно је да имају потврду о ревакцинацији минимално 14 дана прије путовања, негативан антигенски тест или потврду да су преболовале вирус - рекла нам је Андреа Солдат из агенције “Травел фор фан”.

Додала је да мушкарци често желе да обрадују љепшу половину.

- Углавном траже да им направимо поклон бон, па да они то уплате као изненађење или поклон поводом 8. марта - додала је Солдатова.

У Туристичкој агенцији “Себастијан” за “Глас Српске” казали су да ове године немају ниједну понуду поводом Дана жена.

- Због тренутне епидемиолошке ситуације, која је још прилично лоша, ове године нисмо имали понуде за осмомартовска путовања - рекли су у агенцији “Себастијан”.

Осим лоше епидемиолошке ситуације, могућност путовања додатно отежава и чињеница да је релативно мали број Бањалучана вакцинисан против вируса корона.

- Углавном у понуди имамо оне дестинације гдје се може путовати без потврда и тестова, а већина европских земаља дозвољава улазак на своју територију само под тим условима - вакцинација, ПЦР тестови, због чега се Бањалучани све мање одлучују за путовање - рекли су из Туристичке агенције “Ин-травел”.

Казали су да је без тестова и потврда могућ улазак само у Мађарску.

Додају да је због малог интересовања за вакцинацију против вируса корона већина европских одредишта “на чекању”.

- Ипак, и то је побољшање у односу на прошлу годину, када су даме могле да бирају само дестинације унутар БиХ, тако да је ове године за нијансу више путника - истакли су из агенције “Ин-травел”.

Истакли су да је велики проблем и економска криза. 

- Трошкови тестова и цијене горива су такође разлози због којих се грађани генерално мање одлучују на путовања - додају из “Ин-травела”.

Рате

Туристичке агенције ранијих година давале су могућност олакшица, попут плаћања путовања на рате. Овакве олакшице омогућавале су суграђанима да се лакше одлучују за путовање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана