Испоштована наредба о забрани кретања млађим од 65 година

Срна
Испоштована наредба о забрани кретања млађим од 65 година

БАЊАЛУКА - Грађани Бањалуке млађи од 65 година данас су испоштовали забрану кретања од седа, до 11.00 часова, а захваљујући томе старији суграђани су били у прилици да несметано обаве неопходне послове и обавезе, саопштено је из бањалучке Градске управе.

У редовима пред трговинама, апотекама и пекарама били су искључиво грађани старији од 65 година, а из Градске управе наводе да, према информацијама са терена, није забиљежен ниједан проблем и да је све протекло у најбољем реду.

Одлуком градског Штаба за ванредне ситуације данас је од седам до 11 часова било забрањено кретање свим особама испод 65 година, осим оних који су имали обавезу јављања на посао, особама са хитним здравственим потребама и онима који су били у пратњи особа старијих од 65 година.

Из Градске управе наводе да је од данас забрањено окупљање у познатим бањалучким излетиштима и другим мјестима масовног окупљања као што су Бањ брдо, Парк "Младен Стојановић", обале Врбаса код некадашњег Зеленог моста, те да су затворене и теретане у природи.

- Поставили смо траке на овим локацијама са обавјештењем да је забрањено окупљање и позивам грађане да поштују ову наредбу која је донесена са циљем заштите грађана од ширења заразе и чувања нашег здравља - рекао је начелник Одјељења за комуналне послове Петар Билчар.

Он је истакао да се за викенд најављује љепше вријеме и да се не жели ризиковати са окупљањем већег броја људи, због чега су ова мјеста привремено затворена.

Из Градске управе истакли су да ће поштовање наредбе контролисати градска инспекција.

Он је још једном захвалио Србији и њеном предсједнику Александру Вучићу за подршку Српској.

- Република Српска је захвална за сву помоћ коју добије из Србије. Очекујемо да ће бити још испорука, а у овом тренутку из Кине ће нам доћи 10.000 тестова, а ако буде потребно биће набављено 500 респиратора. Из Кине ће нам стићи 30 респиратора које смо раније платили, али ће бити допремљени негдје у Европу одакле морамо да их довеземо. Ту је и два милиона маски, 50.000 заштитних одијела и све чинимо да обезбиједимо неопходан материјал којег довољно има у Бањалуци, Бијељини, Источном Сарајеву, Добоју, Требињу и Невесињу - рекао је Додик.

 

 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана