Ispoštovana naredba o zabrani kretanja mlađim od 65 godina

Srna
Ispoštovana naredba o zabrani kretanja mlađim od 65 godina

BANjALUKA - Građani Banjaluke mlađi od 65 godina danas su ispoštovali zabranu kretanja od seda, do 11.00 časova, a zahvaljujući tome stariji sugrađani su bili u prilici da nesmetano obave neophodne poslove i obaveze, saopšteno je iz banjalučke Gradske uprave.

U redovima pred trgovinama, apotekama i pekarama bili su isključivo građani stariji od 65 godina, a iz Gradske uprave navode da, prema informacijama sa terena, nije zabilježen nijedan problem i da je sve proteklo u najboljem redu.

Odlukom gradskog Štaba za vanredne situacije danas je od sedam do 11 časova bilo zabranjeno kretanje svim osobama ispod 65 godina, osim onih koji su imali obavezu javljanja na posao, osobama sa hitnim zdravstvenim potrebama i onima koji su bili u pratnji osoba starijih od 65 godina.

Iz Gradske uprave navode da je od danas zabranjeno okupljanje u poznatim banjalučkim izletištima i drugim mjestima masovnog okupljanja kao što su Banj brdo, Park "Mladen Stojanović", obale Vrbasa kod nekadašnjeg Zelenog mosta, te da su zatvorene i teretane u prirodi.

- Postavili smo trake na ovim lokacijama sa obavještenjem da je zabranjeno okupljanje i pozivam građane da poštuju ovu naredbu koja je donesena sa ciljem zaštite građana od širenja zaraze i čuvanja našeg zdravlja - rekao je načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar.

On je istakao da se za vikend najavljuje ljepše vrijeme i da se ne želi rizikovati sa okupljanjem većeg broja ljudi, zbog čega su ova mjesta privremeno zatvorena.

Iz Gradske uprave istakli su da će poštovanje naredbe kontrolisati gradska inspekcija.

On je još jednom zahvalio Srbiji i njenom predsjedniku Aleksandru Vučiću za podršku Srpskoj.

- Republika Srpska je zahvalna za svu pomoć koju dobije iz Srbije. Očekujemo da će biti još isporuka, a u ovom trenutku iz Kine će nam doći 10.000 testova, a ako bude potrebno biće nabavljeno 500 respiratora. Iz Kine će nam stići 30 respiratora koje smo ranije platili, ali će biti dopremljeni negdje u Evropu odakle moramo da ih dovezemo. Tu je i dva miliona maski, 50.000 zaštitnih odijela i sve činimo da obezbijedimo neophodan materijal kojeg dovoljno ima u Banjaluci, Bijeljini, Istočnom Sarajevu, Doboju, Trebinju i Nevesinju - rekao je Dodik.

 

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana