Интензивирани радови на вишенамјенском објекту у Петрићевцу

Срна
Интензивирани радови на вишенамјенском објекту у Петрићевцу

БАЊАЛУКА - У настојању очувања радних мјеста, без обзира на актуелну епидемиолошку кризу, ових дана је интензивирана изградња вишенамјенског објекта у бањалучком насељу Петрићевац, вриједног око два милиона КМ који финансирају Влада Србије и град Бањалука.

Према подацима градског Одјељења за комуналне послове, које прати овај пројекат, на будућем објекту мјесне заједнице изграђена је армирано-бетонска плоча, а у току је зидање.

“Радови на овом објекту биће настављени и наредне седмице”, саопштено је из Градске управе Бањалука.

Истовремено, на објекту будућег вртића, у којем ће бити омогућен смјештај за стотињак малишана из насеља, изводе се тесарски и армирачких радови, а плоча изнад приземља би требало да буде изливена већ идуће седмице.

Начелник Одјељења за комуналне послове Петар Билчар наводи да се упоредо са тим, на објекту будуће амбуланте породичне медицине изводе завршни радови, односно монтира се столарија и санитарије, а очекује се да ће објекат ускоро бити спојен и на водоводну и канализациону мрежу.

Изградњу вишенамјенског објекта, у којем ће бити смјештени вртић, амбуланта и мјесна заједница, финансирају град Бањалука и Влада Србије.

Кроз програм помоћи Републици Српској, Србија је за изградњу овог објекта обезбиједила 1,4 милиона КМ, док се преостали износ финансира из буџета града Бањалука.

Радови су почели у новембру прошле године, а извођач радова – предузеће “Тектон”, према уговору има рок од 300 дана за завршетак објекта. 
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана