Intenzivirani radovi na višenamjenskom objektu u Petrićevcu

Srna
Intenzivirani radovi na višenamjenskom objektu u Petrićevcu

BANjALUKA - U nastojanju očuvanja radnih mjesta, bez obzira na aktuelnu epidemiološku krizu, ovih dana je intenzivirana izgradnja višenamjenskog objekta u banjalučkom naselju Petrićevac, vrijednog oko dva miliona KM koji finansiraju Vlada Srbije i grad Banjaluka.

Prema podacima gradskog Odjeljenja za komunalne poslove, koje prati ovaj projekat, na budućem objektu mjesne zajednice izgrađena je armirano-betonska ploča, a u toku je zidanje.

“Radovi na ovom objektu biće nastavljeni i naredne sedmice”, saopšteno je iz Gradske uprave Banjaluka.

Istovremeno, na objektu budućeg vrtića, u kojem će biti omogućen smještaj za stotinjak mališana iz naselja, izvode se tesarski i armiračkih radovi, a ploča iznad prizemlja bi trebalo da bude izlivena već iduće sedmice.

Načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar navodi da se uporedo sa tim, na objektu buduće ambulante porodične medicine izvode završni radovi, odnosno montira se stolarija i sanitarije, a očekuje se da će objekat uskoro biti spojen i na vodovodnu i kanalizacionu mrežu.

Izgradnju višenamjenskog objekta, u kojem će biti smješteni vrtić, ambulanta i mjesna zajednica, finansiraju grad Banjaluka i Vlada Srbije.

Kroz program pomoći Republici Srpskoj, Srbija je za izgradnju ovog objekta obezbijedila 1,4 miliona KM, dok se preostali iznos finansira iz budžeta grada Banjaluka.

Radovi su počeli u novembru prošle godine, a izvođač radova – preduzeće “Tekton”, prema ugovoru ima rok od 300 dana za završetak objekta. 
 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana