Инструкције и дневни боравак у Дому омладине

А. Т.
Инструкције и дневни боравак у Дому омладине

БАЊАЛУКА - Под слоганом “Дом омладине - отворен за све младе” представљене су програмске активности у новоуређеним просторијама Дома омладине. Са могућностима и плановима ове установе упознати су стручни сарадници основних и средњих школа.

Савјетница градоначелника за друштвене дјелатности Милада Шукало истакла је да програми обухватају прегршт различитих активности за школарце.

- Осим промоције здравих стилова живота, млади ће имати прилику да стекну нова знања и вјештине СТЕМ-концепт, а у плану је и покретање музичке вјежбаонице и плесне секције - потврдила је Шукало.

Додала је да ће организовати инструкције као вид помоћи ученицима, а у плану је и покретање “дневног боравка” како би сви који путују у школу имали мјесто гдје ће боравити док чекају превоз.

Из Института “Перпетуум мобиле”, једне од организација које ће спроводити активности, рекли су да се радују пројекту реформе Дома омладине јер ће млади добити прилику да стекну компетенције како би били конкурентни на тржишту рада. Из Центра “Дајте нам шансу - Звјездице” поручују да се њихове активности које ће спроводити у Дому односе на младе особе са сметњама у развоју с циљем да се ради на њиховој инклузији.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана