Instrukcije i dnevni boravak u Domu omladine

A. T.
Instrukcije i dnevni boravak u Domu omladine

BANjALUKA - Pod sloganom “Dom omladine - otvoren za sve mlade” predstavljene su programske aktivnosti u novouređenim prostorijama Doma omladine. Sa mogućnostima i planovima ove ustanove upoznati su stručni saradnici osnovnih i srednjih škola.

Savjetnica gradonačelnika za društvene djelatnosti Milada Šukalo istakla je da programi obuhvataju pregršt različitih aktivnosti za školarce.

- Osim promocije zdravih stilova života, mladi će imati priliku da steknu nova znanja i vještine STEM-koncept, a u planu je i pokretanje muzičke vježbaonice i plesne sekcije - potvrdila je Šukalo.

Dodala je da će organizovati instrukcije kao vid pomoći učenicima, a u planu je i pokretanje “dnevnog boravka” kako bi svi koji putuju u školu imali mjesto gdje će boraviti dok čekaju prevoz.

Iz Instituta “Perpetuum mobile”, jedne od organizacija koje će sprovoditi aktivnosti, rekli su da se raduju projektu reforme Doma omladine jer će mladi dobiti priliku da steknu kompetencije kako bi bili konkurentni na tržištu rada. Iz Centra “Dajte nam šansu - Zvjezdice” poručuju da se njihove aktivnosti koje će sprovoditi u Domu odnose na mlade osobe sa smetnjama u razvoju s ciljem da se radi na njihovoj inkluziji.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana