Инспекција затворила самоуслужну ауто-праоницу у "Чајавецу"

Срна
Инспекција затворила самоуслужну ауто-праоницу у "Чајавецу"

БАЊАЛУКА, 26. ЈАНУАРА /СРНА/ - Урбанистичко-грађевинска инспекција бањалучког Одјељења за инспекцијске послове донијела је рјешење о забрани употребе самоуслужне ауто-праонице у кругу некадашње фабрике "Чајавец", јер објекат нема употребну дозволу, саопштено је из Градске управе.

"Данас смо поставили службену траку и печат и тиме извршили рјешење о забрани употребе. Забрана употребе ауто-праонице траје до прибављања употребне дозволе за наведени објекат", навели су из Одјељења за инспекцијске послове, додајући да су ове активности обављене у оквиру редовних инспекцијских послова. 

Из Градске управе напоменули су да су за ову ауто-праоницу, од када је у функцији – од 2018. године, у Градску управу стизале пријаве грађана који су наводили да она производи велику буку, испушта хемикалије и да није адекватно удаљена од пословних простора који се налазе у близини. 

Због непосједовања одговарајућих дозвола, рјешењем урбанистичко-грађевинског инспектора од марта 2019. године, тадашњим власницима је наложено да поруше бесправно изведене радове на тој локацији. 

"Тада се појављује и нови инвеститор који је у марту прошле године предао захтјев за издавање грађевинске дозволе. Тадашњи градоначелник је донио одлуку да се одложи извршење рјешења урбанистичко-грађевинског инспектора, односно да се заустави рушење ауто-праонице док инвеститори за њу не добију грађевинску дозволу", навели су из Градске управе. 

Из Градске управе додају да је Одјељење за просторно уређење издало дозволу за изградњу 21. децембра прошле године, да је ова дозвола привремена и важи до 21. децембра ове године, те да су радови на терену изведени супротно и тој издатој дозволи. 

"На грађевинску дозволу изјављена је жалба по којој ресорно министарство још није одлучило. Правоснажно окончање поступка издавања грађевинске дозволе претходи издавању употребне дозволе због чега је сада и затворена ауто-праоница", наводи се у саопштењу. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана