Inspekcija zatvorila samouslužnu auto-praonicu u "Čajavecu"

Srna
Inspekcija zatvorila samouslužnu auto-praonicu u "Čajavecu"

BANjALUKA, 26. JANUARA /SRNA/ - Urbanističko-građevinska inspekcija banjalučkog Odjeljenja za inspekcijske poslove donijela je rješenje o zabrani upotrebe samouslužne auto-praonice u krugu nekadašnje fabrike "Čajavec", jer objekat nema upotrebnu dozvolu, saopšteno je iz Gradske uprave.

"Danas smo postavili službenu traku i pečat i time izvršili rješenje o zabrani upotrebe. Zabrana upotrebe auto-praonice traje do pribavljanja upotrebne dozvole za navedeni objekat", naveli su iz Odjeljenja za inspekcijske poslove, dodajući da su ove aktivnosti obavljene u okviru redovnih inspekcijskih poslova. 

Iz Gradske uprave napomenuli su da su za ovu auto-praonicu, od kada je u funkciji – od 2018. godine, u Gradsku upravu stizale prijave građana koji su navodili da ona proizvodi veliku buku, ispušta hemikalije i da nije adekvatno udaljena od poslovnih prostora koji se nalaze u blizini. 

Zbog neposjedovanja odgovarajućih dozvola, rješenjem urbanističko-građevinskog inspektora od marta 2019. godine, tadašnjim vlasnicima je naloženo da poruše bespravno izvedene radove na toj lokaciji. 

"Tada se pojavljuje i novi investitor koji je u martu prošle godine predao zahtjev za izdavanje građevinske dozvole. Tadašnji gradonačelnik je donio odluku da se odloži izvršenje rješenja urbanističko-građevinskog inspektora, odnosno da se zaustavi rušenje auto-praonice dok investitori za nju ne dobiju građevinsku dozvolu", naveli su iz Gradske uprave. 

Iz Gradske uprave dodaju da je Odjeljenje za prostorno uređenje izdalo dozvolu za izgradnju 21. decembra prošle godine, da je ova dozvola privremena i važi do 21. decembra ove godine, te da su radovi na terenu izvedeni suprotno i toj izdatoj dozvoli. 

"Na građevinsku dozvolu izjavljena je žalba po kojoj resorno ministarstvo još nije odlučilo. Pravosnažno okončanje postupka izdavanja građevinske dozvole prethodi izdavanju upotrebne dozvole zbog čega je sada i zatvorena auto-praonica", navodi se u saopštenju. 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana