Игор Радојичић: У Бањалуци тренутно нису потребне рестриктивне мјере

Срна
Игор Радојичић: У Бањалуци тренутно нису потребне рестриктивне мјере

БАЊАЛУКА - Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је да су процјене да тренутно у овом граду нема потребе за предузимањем нових, драстичнијих рестриктивних мјера због вируса корона, указујући да би њихово евентуално увођење имало лош резултат по економске прилике.

Он је подсјетио да се тренутно у Бањалуци примјењују постојеће мјере Републичког и Градског штаба за ванредне ситуације са задње сједнице.

- Даље погоршање ситуације, већи број обољелих, тежа клиничка слика или фатални исходи захтијевали би расправу о новим мјерама. Оне би имале драматично лош резултат по економске прилике јер, једна од консеквенци која је временом ескалирала нису само здравствене, већ и економске и социјалне прилике - рекао је Радојичић.

Радојичић је новинарима рекао да је забиљежен и глобални и локални пад економије, повећан број незапослених и смањење прихода у готово свим дјелатностима, што за посљедицу има смањење јавних прихода.

- Свако даље гашење или рестриктивне мјере изазвале би нове драматичне економске и социјалне посљедице, што се, такође, мора имати у виду - рекао је Радојичић.

Он је рекао да се Бањалука већ неколико седмица налази у истом, нешто лошијем режиму, када је ријеч о броју заражених вирусом корона.

- Наравно да бисмо вољели и да смо очекивали да епидемија опада, међутим, она је локално и на нивоу Републике и регионално опет у истом таласу – појачана - истакао је Радојичић.

Радојичић је навео да у Бањалуци већ неколико седмица није било фаталних исхода што је другачије у односу на почетак епидемије, када је било доста смртних случајева, што говори и о клиничкој слици заражених.

Он је нагласио да се прати и број лица који су на интензивној њези, који се јако мијењао, наводећи да их је прошле седмице у једном моменту било нула, а сада шест.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана