Хуманитарном трком до електричних инвалидских колица

Срна
Foto: Н.Н.

БАЊАЛУКА - Хуманитарна трка “Прољећна десетка Пошта Српске” одржана је у неђељу у парку “Младен Стојановић”, а главни циљ је био прикупљање новца за набавку електричних инвалидских колица за два ђечака која болују од дистрофије мишића из породице Костадиновић.

Игор Митровић, побједник ове прве од укупно три трке које се организују у склопу Бањалучке тркачке лиге, казао је да је очекивао добар пласман, али не и побједу те да је конкуренција била јака.

Осим трке за одрасле, одржане су и ђечја трка, као и трка за особе с инвалидитетом и особе с потешкоћама у развоју. Организатори трке су Бањалучка тркачка лига, Атлетски клуб инвалида Врбас, Атлетски клуб Бањалука и Школа спорта за лица с потешкоћама у развоју “Сунце”.

У трци, која је одржана у неђељу, учествовао је и градоначелник Драшко Станивуковић.

“Срећан сам што као градоначелник могу бити дио ове трке. Хвала овим људима данас који бране епитет да је Бањалука град спорта и одржавају овакве догађаје, посебно што осим спорта, здравог живота и дружења промовишу и хуманост”, поручио је Станивуковић.

Додао је да ће захваљујући организаторима, грађанима и граду, ђечаци из породице Костадиновић кроз неколико дана добити колица, те да ће Градска управа пронаћи начин да им додатно помогне.

“Поносан сам што сам дио овог догађаја и што су организатори поново успјели да многе важне ствари као што су спорт, здравље, укључивање свих, хуманост и дружење споје у један догађај”, закључио је Станивуковић.

Прва клупа прилагођена особама с инвалидитетом У парку “Младен Стојановић” у неђељу је постављена посебна клупа, која је практична за особе с инвалидитетом.

Клупу су поставили градоначелник Драшко Станивуковић, Милош Грујић, директор Друштва за управљање Пензијским резервним фондом РС, и Душко Тадић, предсједник Атлетског клуба инвалида Врбас.

“Ускоро постављамо рампе за особе с инвалидитетом у неколико школа, постављамо тактилне траке и звучну сигнализацију за слијепа и слабовида лица. Идемо и у том правцу да сајт града прилагодимо слијепим особама, а радићемо на томе да један од сљедећих корака буде е-Градска управа”, поручио је Станивуковић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана