Humanitarnom trkom do električnih invalidskih kolica

Srna
Foto: N.N.

BANjALUKA - Humanitarna trka “Proljećna desetka Pošta Srpske” održana je u neđelju u parku “Mladen Stojanović”, a glavni cilj je bio prikupljanje novca za nabavku električnih invalidskih kolica za dva đečaka koja boluju od distrofije mišića iz porodice Kostadinović.

Igor Mitrović, pobjednik ove prve od ukupno tri trke koje se organizuju u sklopu Banjalučke trkačke lige, kazao je da je očekivao dobar plasman, ali ne i pobjedu te da je konkurencija bila jaka.

Osim trke za odrasle, održane su i đečja trka, kao i trka za osobe s invaliditetom i osobe s poteškoćama u razvoju. Organizatori trke su Banjalučka trkačka liga, Atletski klub invalida Vrbas, Atletski klub Banjaluka i Škola sporta za lica s poteškoćama u razvoju “Sunce”.

U trci, koja je održana u neđelju, učestvovao je i gradonačelnik Draško Stanivuković.

“Srećan sam što kao gradonačelnik mogu biti dio ove trke. Hvala ovim ljudima danas koji brane epitet da je Banjaluka grad sporta i održavaju ovakve događaje, posebno što osim sporta, zdravog života i druženja promovišu i humanost”, poručio je Stanivuković.

Dodao je da će zahvaljujući organizatorima, građanima i gradu, đečaci iz porodice Kostadinović kroz nekoliko dana dobiti kolica, te da će Gradska uprava pronaći način da im dodatno pomogne.

“Ponosan sam što sam dio ovog događaja i što su organizatori ponovo uspjeli da mnoge važne stvari kao što su sport, zdravlje, uključivanje svih, humanost i druženje spoje u jedan događaj”, zaključio je Stanivuković.

Prva klupa prilagođena osobama s invaliditetom U parku “Mladen Stojanović” u neđelju je postavljena posebna klupa, koja je praktična za osobe s invaliditetom.

Klupu su postavili gradonačelnik Draško Stanivuković, Miloš Grujić, direktor Društva za upravljanje Penzijskim rezervnim fondom RS, i Duško Tadić, predsjednik Atletskog kluba invalida Vrbas.

“Uskoro postavljamo rampe za osobe s invaliditetom u nekoliko škola, postavljamo taktilne trake i zvučnu signalizaciju za slijepa i slabovida lica. Idemo i u tom pravcu da sajt grada prilagodimo slijepim osobama, a radićemo na tome da jedan od sljedećih koraka bude e-Gradska uprava”, poručio je Stanivuković.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana