Хуманитарни турнир током викенда у дворани кампуса: Фудбалски асови играју за дјецу без родитеља

Александра Тодоровић
Хуманитарни турнир током викенда у дворани кампуса: Фудбалски асови играју за дјецу без родитеља

БАЊАЛУКА - Хуманитарни турнир у малом фудбалу “Осмијех за свако дијете” биће одигран данас и сутра у дворани бањалучког кампуса, а сав приход ће бити намијењен за незбринуту дјецу смјештену у Дому “Рада Врањешевић”.

Ветерани Фудбалског клуба Борац дошли су на идеју да организују овај хуманитарни турнир међународног карактера и доведу фудбалске асове из бивше Југославије као што су бивши капитени Борца Дамир Шпица, Оливер Јандрић, Вуле Тривуновић, Перица Огњеновић и многи други.

Казао је ово за “Глас Српске” директор Дома “Рада Врањешевић” Владимир Кајкут и додао да цијена улазнице износи пет КМ.

- Сва средства ћемо намијенити за обнову намјештаја у васпитним установама. Опремићемо просторије како би наши штићеници имали угоднији боравак у Дому - истакао је Кајкут.

Нагласио је да им овај вид помоћи много значи јер је број дјеце свих узраста, од беба до студената, повећан и сада их у дому борави око 100.

- Укључили смо се у ову хуманитарну причу и помогли организаторима приликом израде и продаје улазница, летака и осталог промотивног материјала - каже Кајкут.

Потврдио је да ће први меч бити одигран данас с почетком у 16 часова, а у недјељу ће утакмица почети у 11 часова.

Кајкут је позвао све љубитеље спорта да дођу, јер је ово јединствена прилика да помогну малишанима и присуствују спортском догађају на којем ће заиграти велика спортска имена.

Према ријечима организатора, на турниру ће учествовати познати фудбалски великани бањалучког Борца, београдског Партизана, али и чувени фудбалери из Сарајева, Словеније...

- У тиму Звијезде ће се наћи Хрвоје Милић, Бошко Балабан, рукометаши Младен Бојиновић и Горан Малић, кошаркаш Марко Шћекић и многи други - потврдили су организатори.

За Партизан ће заиграти Горан Тробок, Дамир Чакар и Небојша Вучићевић, док из Сарајева долазе Мирза Варешановић, Џемо Берберовић и Емир Обућа. Из Словеније стижу Миливоје Новаковић, Мишо Бречко и Бранко Илић.

- Сви заинтересовани моћи ће да уживају у мајсторијама ових асова, а важнија од резултата утакмица је помоћ дјеци без родитељског старања - кажу организатори.

Организатори

Организатори турнира су Боро Вујић, Саша Кајкут, Бојан Пузигаћа, Владан Грујић и Дарко Малетић. Покретачи акције су још министар здравља и социјалне заштите Српске Ален Шеранић, познати физиотерапеут Борис Врховац и некадашњи репрезентативац БиХ, Бањалучанин Златан Муслимовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана