Humanitarni turnir tokom vikenda u dvorani kampusa: Fudbalski asovi igraju za djecu bez roditelja

Aleksandra Todorović
Humanitarni turnir tokom vikenda u dvorani kampusa: Fudbalski asovi igraju za djecu bez roditelja

BANjALUKA - Humanitarni turnir u malom fudbalu “Osmijeh za svako dijete” biće odigran danas i sutra u dvorani banjalučkog kampusa, a sav prihod će biti namijenjen za nezbrinutu djecu smještenu u Domu “Rada Vranješević”.

Veterani Fudbalskog kluba Borac došli su na ideju da organizuju ovaj humanitarni turnir međunarodnog karaktera i dovedu fudbalske asove iz bivše Jugoslavije kao što su bivši kapiteni Borca Damir Špica, Oliver Jandrić, Vule Trivunović, Perica Ognjenović i mnogi drugi.

Kazao je ovo za “Glas Srpske” direktor Doma “Rada Vranješević” Vladimir Kajkut i dodao da cijena ulaznice iznosi pet KM.

- Sva sredstva ćemo namijeniti za obnovu namještaja u vaspitnim ustanovama. Opremićemo prostorije kako bi naši štićenici imali ugodniji boravak u Domu - istakao je Kajkut.

Naglasio je da im ovaj vid pomoći mnogo znači jer je broj djece svih uzrasta, od beba do studenata, povećan i sada ih u domu boravi oko 100.

- Uključili smo se u ovu humanitarnu priču i pomogli organizatorima prilikom izrade i prodaje ulaznica, letaka i ostalog promotivnog materijala - kaže Kajkut.

Potvrdio je da će prvi meč biti odigran danas s početkom u 16 časova, a u nedjelju će utakmica početi u 11 časova.

Kajkut je pozvao sve ljubitelje sporta da dođu, jer je ovo jedinstvena prilika da pomognu mališanima i prisustvuju sportskom događaju na kojem će zaigrati velika sportska imena.

Prema riječima organizatora, na turniru će učestvovati poznati fudbalski velikani banjalučkog Borca, beogradskog Partizana, ali i čuveni fudbaleri iz Sarajeva, Slovenije...

- U timu Zvijezde će se naći Hrvoje Milić, Boško Balaban, rukometaši Mladen Bojinović i Goran Malić, košarkaš Marko Šćekić i mnogi drugi - potvrdili su organizatori.

Za Partizan će zaigrati Goran Trobok, Damir Čakar i Nebojša Vučićević, dok iz Sarajeva dolaze Mirza Varešanović, Džemo Berberović i Emir Obuća. Iz Slovenije stižu Milivoje Novaković, Mišo Brečko i Branko Ilić.

- Svi zainteresovani moći će da uživaju u majstorijama ovih asova, a važnija od rezultata utakmica je pomoć djeci bez roditeljskog staranja - kažu organizatori.

Organizatori

Organizatori turnira su Boro Vujić, Saša Kajkut, Bojan Puzigaća, Vladan Grujić i Darko Maletić. Pokretači akcije su još ministar zdravlja i socijalne zaštite Srpske Alen Šeranić, poznati fizioterapeut Boris Vrhovac i nekadašnji reprezentativac BiH, Banjalučanin Zlatan Muslimović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana