Хуманитарни базар за седмомјесечног Бошка Гуглету

Срна
Хуманитарни базар за седмомјесечног Бошка Гуглету

БАЊАЛУКА - У Бањалуци ће данас бити одржан хуманитарни базар за прикупљање помоћи за седмомјесечног Бошка Гуглету из Србије, који болује од спиналне мишићне атрофије тип један и за чије је лијечење потребно 2,5 милиона евра.

Базар ће бити одржан на Тргу Крајине од 17 до 22 часа, најављено је из неформалне "Фејсбук" групе "Хуманитарни базар РС", која је и организатор.

Један од организатора Николина Грбић Павловић рекла је Срни да је на Тргу Крајине у суботу, 17. јула, све било припремљено за хуманитарни базар, али да је услиједило невријеме које је прекинуло ову акцију, која је пролонгирана за 22. јул.

Она је истакла да су грађани у суботу, 17. јула показали да су заинтересовани да нешто купе на хуманитарном базару и помогну у Бошковом лијечењу, те да је за један час сакупљено 840 КМ.

Први хуманитарни базар у Републици Српској одржан је 31. октобра 2020. године у Бањалуци на платоу Основне школе "Свети Сава" на Лаушу, када је прикупљан новац за дјевојчицу Мињу Матић која болује од исте болести, као и Бошко.

За мало више од мјесец дана у Републици Српској је одржано више од 30 базара на којима је прикупљено више од 222.000 КМ за лијечење дјевојчице Миње, која је почетком године примила скупи лијек и добро се опоравља.

За дјечака Бошка Гуглету током јула активан је и "М:тел" хуманитарни број 1432.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана