Humanitarni bazar za sedmomjesečnog Boška Gugletu

Srna
Humanitarni bazar za sedmomjesečnog Boška Gugletu

BANjALUKA - U Banjaluci će danas biti održan humanitarni bazar za prikupljanje pomoći za sedmomjesečnog Boška Gugletu iz Srbije, koji boluje od spinalne mišićne atrofije tip jedan i za čije je liječenje potrebno 2,5 miliona evra.

Bazar će biti održan na Trgu Krajine od 17 do 22 časa, najavljeno je iz neformalne "Fejsbuk" grupe "Humanitarni bazar RS", koja je i organizator.

Jedan od organizatora Nikolina Grbić Pavlović rekla je Srni da je na Trgu Krajine u subotu, 17. jula, sve bilo pripremljeno za humanitarni bazar, ali da je uslijedilo nevrijeme koje je prekinulo ovu akciju, koja je prolongirana za 22. jul.

Ona je istakla da su građani u subotu, 17. jula pokazali da su zainteresovani da nešto kupe na humanitarnom bazaru i pomognu u Boškovom liječenju, te da je za jedan čas sakupljeno 840 KM.

Prvi humanitarni bazar u Republici Srpskoj održan je 31. oktobra 2020. godine u Banjaluci na platou Osnovne škole "Sveti Sava" na Laušu, kada je prikupljan novac za djevojčicu Minju Matić koja boluje od iste bolesti, kao i Boško.

Za malo više od mjesec dana u Republici Srpskoj je održano više od 30 bazara na kojima je prikupljeno više od 222.000 KM za liječenje djevojčice Minje, koja je početkom godine primila skupi lijek i dobro se oporavlja.

Za dječaka Boška Gugletu tokom jula aktivan je i "M:tel" humanitarni broj 1432.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana