Хуманитарна акција за дјецу на Космету: "Свеске солидарности" доносе безбрижнији почетак школе

Јелена Танацковић
Хуманитарна акција за дјецу на Космету: "Свеске солидарности" доносе безбрижнији почетак школе

БАЊАЛУКА - Хуманитарна организација "Српска солидарност" покренула је по шести пут хуманитарну акцију "Свеске солидарности", а циљ је да се обезбиједи што више школског прибора за школарце из енклава на Косову и Метохији, како би тако помогли њиховим родитељима да уштеде новац за неке друге потребе.

Рекао је ово за "Глас Српске" члан Хуманитарне организације "Српска солидарност" за Републику Српску Душко Рожић те додао да се ова традиционална акција спроводи на територији Републике Српске, Србије и Црне Горе. 

- Акција ће трајати до 31. августа, а циљ је да се прикупи што више новца, јер у посљедње вријеме свједочимо препрекама на административним прелазима. Тако ћемо скупљеним новчаним средствима у радњама на сјеверу Косова и Метохије купити школски прибор - казао је Рожић.

Полазак у први разред основне школе велики је тренутак за цијелу породицу, а посебно за дијете.

- Један од главних циљева јесте да опремимо првачиће школским прибором, како би за и њима, али и њиховим родитељима олакшали полазак у школу - каже Рожић.

Додао је да је најљепши тренутак акције дјечији осмијех који их дочека када донесу школски прибор и остале поклоне.

Рожић наводи да је у прошлогодишњој акцији школск прибор прикупљен за 1.200 ђака, те се надају да ће ове године премашити тај број.

- Хуманост добрих људи доприноси да ове акције буду бројније сваке године. Тако и наша организација и наш труд добијају на значају, а ми постављамо још веће циљеве. Имамо подршку Републике Србије и Канцеларије за Косово и Метохију уз чију помоћ организујемо акције - рекао је Рожић.

Осим ове акције, Хуманитарна организација "Српска солидарност" труди се да и на друге начине помаже српски народ на Косову и Метохији, па тако неколико група малишана из јужне српске покрајине тренутно борави у Српској. 

Уплате

Приликом помоћи или новчаном донацијом потребно назначити "Свеске солидарности" или донацијом свезака и школског прибора. Уколико желите да подржите рад организације можете то урадити уплатом новчаних средстава на:

Жиро рачун у Србији: ‪340-11013053-38

Паy пал: [email protected]

Инструкције за уплате на девизни рачун:

Currency tag: (EUR,$, РУБ....)

SWIFT CODE: GIBARS22

IBAN: RS35340000001101305338

NAME: Српска солидарност

ADDRESS: Београд, Скерлићева 12

Акцију можете помоћи слањем SMS поруке на 1389 (МТС, Yattel, А1). За правна лица постоји могућност уговора о донацији. Више информација може се добити путем мејла: [email protected] или на број телефона 065/‪365-125

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана