Humanitarna akcija za djecu na Kosmetu: "Sveske solidarnosti" donose bezbrižniji početak škole

Jelena Tanacković
Humanitarna akcija za djecu na Kosmetu: "Sveske solidarnosti" donose bezbrižniji početak škole

BANjALUKA - Humanitarna organizacija "Srpska solidarnost" pokrenula je po šesti put humanitarnu akciju "Sveske solidarnosti", a cilj je da se obezbijedi što više školskog pribora za školarce iz enklava na Kosovu i Metohiji, kako bi tako pomogli njihovim roditeljima da uštede novac za neke druge potrebe.

Rekao je ovo za "Glas Srpske" član Humanitarne organizacije "Srpska solidarnost" za Republiku Srpsku Duško Rožić te dodao da se ova tradicionalna akcija sprovodi na teritoriji Republike Srpske, Srbije i Crne Gore. 

- Akcija će trajati do 31. avgusta, a cilj je da se prikupi što više novca, jer u posljednje vrijeme svjedočimo preprekama na administrativnim prelazima. Tako ćemo skupljenim novčanim sredstvima u radnjama na sjeveru Kosova i Metohije kupiti školski pribor - kazao je Rožić.

Polazak u prvi razred osnovne škole veliki je trenutak za cijelu porodicu, a posebno za dijete.

- Jedan od glavnih ciljeva jeste da opremimo prvačiće školskim priborom, kako bi za i njima, ali i njihovim roditeljima olakšali polazak u školu - kaže Rožić.

Dodao je da je najljepši trenutak akcije dječiji osmijeh koji ih dočeka kada donesu školski pribor i ostale poklone.

Rožić navodi da je u prošlogodišnjoj akciji školsk pribor prikupljen za 1.200 đaka, te se nadaju da će ove godine premašiti taj broj.

- Humanost dobrih ljudi doprinosi da ove akcije budu brojnije svake godine. Tako i naša organizacija i naš trud dobijaju na značaju, a mi postavljamo još veće ciljeve. Imamo podršku Republike Srbije i Kancelarije za Kosovo i Metohiju uz čiju pomoć organizujemo akcije - rekao je Rožić.

Osim ove akcije, Humanitarna organizacija "Srpska solidarnost" trudi se da i na druge načine pomaže srpski narod na Kosovu i Metohiji, pa tako nekoliko grupa mališana iz južne srpske pokrajine trenutno boravi u Srpskoj. 

Uplate

Prilikom pomoći ili novčanom donacijom potrebno naznačiti "Sveske solidarnosti" ili donacijom svezaka i školskog pribora. Ukoliko želite da podržite rad organizacije možete to uraditi uplatom novčanih sredstava na:

Žiro račun u Srbiji: ‪340-11013053-38

Pay pal: [email protected]

Instrukcije za uplate na devizni račun:

Currency tag: (EUR,$, RUB....)

SWIFT CODE: GIBARS22

IBAN: RS35340000001101305338

NAME: Srpska solidarnost

ADDRESS: Beograd, Skerlićeva 12

Akciju možete pomoći slanjem SMS poruke na 1389 (MTS, Yattel, A1). Za pravna lica postoji mogućnost ugovora o donaciji. Više informacija može se dobiti putem mejla: [email protected] ili na broj telefona 065/‪365-125

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana