Grand Trade у преговорима о запослењу штићеника Дома „Рада Врањешевић“ након школовања

ГС
Foto: Grand Trade

БАЊАЛУКА - Руководство компаније Grand Trade жели да отвори своја врата за најуспјешније ученике који бораве у бањалучком Дому за дјецу и омладину без родитељског старања „Рада Врањешевић“ након њиховог школовања.

О могућностима њиховог запослења и стипендирања разговарали су данас директор Дома за дјецу и омладину без родитељског старања „Рада Врањешевић“ „РадаВрањешевић“ Владимир Кајкут и генерални директор компаније Grand Trade Ренато Радишић, који је угостио десеторо најуспјешнијих ученика овог Дома. Свима им је уручио и симболичне поклоне, „паметне“ телефоне који ће им послужити у лакшем приступу информацијама.

- Посебно ми је драго што смо данас имали прилику да са једном групом дјеце основношколског узраста дођемо у фирму Grand Trade, која нам је том приликом уручила јако вриједне донације. Добили смо и увјерење од директора да ће у наредном периоду ова фирма и даље да буде континуирани донатод Дома што нам је посебно драго и да ће постојати прилика да за најбоље ученике се обезбиједе и одређене стипендије - рекао је Владимир Кајкут.

Годинама је управо запослење горући проблем штићеника Дома након напуштања те јавне установе и најчешће су препуштени сами себи.

- Препознајемо проблеме штићеника Дома и желимо да помогнемо на разне начине, па и кроз запослење као један вид трајног обезбјеђења њихове егзистенције. Као друштвено одговорна компанија, настојимо да укажемо на потребе свих социјалних категорија и својим дјеловањем дамо примјер и другима да помогну - рекао је Ренато Радишић.

У Дому „Рада Врањешевић“ тренутно борави више оД 100 штићеника узраста од беба до студената. Та установа једини је организован облик социјалне заштите у Републици Српској овог типа, и обезбјеђује социјално-здравствену заштиту, васпитање и образовање, те оспособљавање за самосталан живот и рад најугроженијој категорији становништва.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана