Grand Trade u pregovorima o zaposlenju štićenika Doma „Rada Vranješević“ nakon školovanja

GS
Foto: Grand Trade

BANjALUKA - Rukovodstvo kompanije Grand Trade želi da otvori svoja vrata za najuspješnije učenike koji borave u banjalučkom Domu za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja „Rada Vranješević“ nakon njihovog školovanja.

O mogućnostima njihovog zaposlenja i stipendiranja razgovarali su danas direktor Doma za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja „Rada Vranješević“ „RadaVranješević“ Vladimir Kajkut i generalni direktor kompanije Grand Trade Renato Radišić, koji je ugostio desetoro najuspješnijih učenika ovog Doma. Svima im je uručio i simbolične poklone, „pametne“ telefone koji će im poslužiti u lakšem pristupu informacijama.

- Posebno mi je drago što smo danas imali priliku da sa jednom grupom djece osnovnoškolskog uzrasta dođemo u firmu Grand Trade, koja nam je tom prilikom uručila jako vrijedne donacije. Dobili smo i uvjerenje od direktora da će u narednom periodu ova firma i dalje da bude kontinuirani donatod Doma što nam je posebno drago i da će postojati prilika da za najbolje učenike se obezbijede i određene stipendije - rekao je Vladimir Kajkut.

Godinama je upravo zaposlenje gorući problem štićenika Doma nakon napuštanja te javne ustanove i najčešće su prepušteni sami sebi.

- Prepoznajemo probleme štićenika Doma i želimo da pomognemo na razne načine, pa i kroz zaposlenje kao jedan vid trajnog obezbjeđenja njihove egzistencije. Kao društveno odgovorna kompanija, nastojimo da ukažemo na potrebe svih socijalnih kategorija i svojim djelovanjem damo primjer i drugima da pomognu - rekao je Renato Radišić.

U Domu „Rada Vranješević“ trenutno boravi više oD 100 štićenika uzrasta od beba do studenata. Ta ustanova jedini je organizovan oblik socijalne zaštite u Republici Srpskoj ovog tipa, i obezbjeđuje socijalno-zdravstvenu zaštitu, vaspitanje i obrazovanje, te osposobljavanje za samostalan život i rad najugroženijoj kategoriji stanovništva.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana