Grand trade додјелом хуманитарних пакета помогао рад бањалучког Црвеног крста

ГС
Grand trade са 50 породичних пакета основних животних намирница и средстава за хигијену помогао Црвени крст
Foto: ГС | Grand trade са 50 породичних пакета основних животних намирница и средстава за хигијену помогао Црвени крст

БАЊАЛУКА- Иако је најактивнија хуманитарна организација у Републици Српској, бањалучки Црвени крст нашао се на кољенима и без подршке града због кашњења при усвајању буџета.

Компанија Grand trade одлучила је да донацијом 50 породичних пакета основних животних намирница и средстава за хигијену међу првима помогне рад организације и обезбиједи сигурне оброке за најугроженије. Оваква помоћ веома је значајна бањалучком Црвеном крсту, нарочито јер се број корисника повећава усљед пандемије, како оних који су остали без посла, тако и вишечланих породица.

- Већи проблем нама представљају корисници који нису обухваћени јавном кухињом, тако да је свака донација од великог  значаја управо за те људе у приградским и сеоским подручјима.  Тако да у име свих оних због којих постојимо искрено захваљујемо на донацији и она ће бити подијељена путем наших мјесних организација Црвеног крста - рекла је секретар Градске организације Црвеног крста Жељкица Илић.

Без сталног извора финансирања у градској организацији Црвеног крста одбројавали би дане до обустављања подјеле оброка. У компанији Grand trade  кажу да су свјесни усложњене ситуације рада многих, па и хуманитарних организација.

- Одазвали смо се на апел чланова и волонтера Црвеног крста, јер не можемо дозволити да они најугроженији трпе, и то, нажалост, због политичке ситуације. Срећни смо због чињенице да смо нашим донацијама рачунајући само посљедњих мјесец дана помогли више од 400 социјално угрожених грађана - рекла је портпарол компаније Grand trade Милана Ситничић.

Градска организација Црвеног крста помоћ најугроженијима пружа дуже од једног вијека. Саставни је дио Црвеног крста Републике Српске и Друштва Црвеног крста Босне и Херцеговине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана