Grand trade dodjelom humanitarnih paketa pomogao rad banjalučkog Crvenog krsta

GS
Grand trade sa 50 porodičnih paketa osnovnih životnih namirnica i sredstava za higijenu pomogao Crveni krst
Foto: GS | Grand trade sa 50 porodičnih paketa osnovnih životnih namirnica i sredstava za higijenu pomogao Crveni krst

BANjALUKA- Iako je najaktivnija humanitarna organizacija u Republici Srpskoj, banjalučki Crveni krst našao se na koljenima i bez podrške grada zbog kašnjenja pri usvajanju budžeta.

Kompanija Grand trade odlučila je da donacijom 50 porodičnih paketa osnovnih životnih namirnica i sredstava za higijenu među prvima pomogne rad organizacije i obezbijedi sigurne obroke za najugroženije. Ovakva pomoć veoma je značajna banjalučkom Crvenom krstu, naročito jer se broj korisnika povećava usljed pandemije, kako onih koji su ostali bez posla, tako i višečlanih porodica.

- Veći problem nama predstavljaju korisnici koji nisu obuhvaćeni javnom kuhinjom, tako da je svaka donacija od velikog  značaja upravo za te ljude u prigradskim i seoskim područjima.  Tako da u ime svih onih zbog kojih postojimo iskreno zahvaljujemo na donaciji i ona će biti podijeljena putem naših mjesnih organizacija Crvenog krsta - rekla je sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta Željkica Ilić.

Bez stalnog izvora finansiranja u gradskoj organizaciji Crvenog krsta odbrojavali bi dane do obustavljanja podjele obroka. U kompaniji Grand trade  kažu da su svjesni usložnjene situacije rada mnogih, pa i humanitarnih organizacija.

- Odazvali smo se na apel članova i volontera Crvenog krsta, jer ne možemo dozvoliti da oni najugroženiji trpe, i to, nažalost, zbog političke situacije. Srećni smo zbog činjenice da smo našim donacijama računajući samo posljednjih mjesec dana pomogli više od 400 socijalno ugroženih građana - rekla je portparol kompanije Grand trade Milana Sitničić.

Gradska organizacija Crvenog krsta pomoć najugroženijima pruža duže od jednog vijeka. Sastavni je dio Crvenog krsta Republike Srpske i Društva Crvenog krsta Bosne i Hercegovine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana