Градски простор за ансамбл "Веселин Маслеша"

Срна
Градски простор за ансамбл "Веселин Маслеша"

БАЊАЛУКА - Ансамбл народних игара и пјесама "Веселин Маслеша" ће, након вишегодишњег подстанарства, добити нови простор за рад у Бањалуци.

Град ће, на основу одлуке коју је усвојила градска Скупштина прошле седмице, под посебним условима дати у закуп на двије године пословни простор од више од 200 метара квадратних, у приземном дијелу пословног простора у Алеји Светог Саве. 

Начелник Одјељења за локални економски развој и стратешко планирање Маја Јовановић рекла је Срни да им се Ансамбл "Веселин Маслеша" у децембру обратио са захтјевом за додјелу овог простора, будући да дуги низ година користи онај у оквиру Основне школе "Јован Цвијић". 

Она је навела да ће одлука о додјели у закуп под посебним условима ступити на снагу осмог дана од дана објављивања у "Службеном гласнику" града Бањалука. 

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је да ово није рјешење које би представљало неки велики нови објекат, али је у сваком случају квалитетније у односу на садашње. 

Он је истакао да ће сада у простору датом под посебним условима Ансамбл имати услове за успјешнији рад. 

Ансамбл народних игара и пјесама "Веселин Маслеша", који окупља око 400 чланова, годинама биљежи најбоље резултате у области културно-умјетничког аматеризма, прворангирани је ансамбл града четири године заредом, носилац је Ордена Његоша првог реда и једини је ансамбл од републичког значаја на основу категоризације културно-умјетничких друштава Републике Српске.

Матични уред
Матични уред
Матични уред
Матични уред
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана